CORONA: Nu hvor folk ikke kommer til hallen, kommer Brønderslev Hallerne i stedet til folk med takeaway, dagens ret og menuer til højtiden

Når man træder ind i Brønderslev Hallen for tiden, mødes man af en centralt placeret håndspritstander i forhallen, pile i gulvet, skilte på dørene med max antal personer - og mest af alt tomhed.

Der er blevet stille her som mange andre steder med de seneste restriktioner, men helt stille er der ikke.

For hallens folk har gennem dette års udfordringer omstillet sig og passet til, så der faktisk er rigtigt godt gang i køkkenet.

Her måtte kok Christian Dam Hjørringgaard og centerleder Laila Mølholt allerede tidligere på ret tænke kreativt, da hallen ikke længere var fyldt med sultne bowlingspillere og alle mulige andre, der som en naturlig ting tilbragte noget af deres hverdag i hallen.

- Inden corona havde vi ansat to kokke med mange ideer, fortæller Laila Mølholt.

I år har der været rig mulighed for at omsætte de idéer til virkelighed - der er blandt andet kommet takeaway og dagens ret samt frokost ud af huset til virksomheder.

- Det er blevet taget vældigt godt imod, fortæller Laila Mølholt.

Kok Christian Dam Hjørringgaard husker også, at man tidligere på året gik i gang med at omstille sig.

- Vi stod sådan lidt, at der skulle ske et eller andet for at holde os i gang. Vi måtte ikke have gæster i huset, så vi prøvede at åbne op for takeaway, fortæller han.

Altså gik man i gang, og der blev satset på veltillavet med lavet fra bunden til en god pris.

Der har fx været spareribs, mørbrad a la creme og hakkebøf på menuen. Og en menu med skinkeschnitzel har vist sig at være meget populær.

- Den vil folk gerne have, smiler Christian Dam Hjørringggard.

I det hele taget har de prøvet sig lidt frem til, hvad folk gerne vil have, og de melder om, at det har været en god succes.

Christian Dam Hjørringgard har også været rundt ved mange firmaer i byen med flyers om levering af frokost, som de også har fået gang i.

Laila Mølholt kan se tilbage på et år i hallen, der i det hele tager har været noget anderledes.

Der har også været opture - august og september var der godt gang i den igen med konfirmationer, konferencer og møder, inden der kom nye restriktioner igen.

Senest kom i sidste uge restriktioner om, alt al indendørs fritidsaktivitet igen skulle lukkes.

- Jeg tænkte ”ikke nu igen”, og så bliver man sådan lidt energiforladt og tænker på, hvad vi nu skal gøre, fortæller hun.

En masse praktiske ting skulle håndteres - fx skulle der tages stilling til, om det kunne svare sig at slukke for varmen til de 2,1 liter vand i svømmehallen for en periode frem til 3. januar - det kunne det ikke. Hallen og svømmehallen skulle lukke, og de fleste ansatte blev sendt hjem.

Men altså ikke i køkkenet.

Også her har man måttet arbejde anderledes i år - man har været vant til, at der var mange mennesker i hallen, som skulle spise - herunder også deltagere i møder og konferencer, som var booket uger eller måneder i forvejen.

- Vi er vant til, at ting kommer lidt af sig selv. Det er en anderledes måde at arbejde på, fortæller Christian Dam Hjørringgaard, der peger på, at de lige nu ikke ved, hvor mange de skal lave mad til hver dag eller hvad ugen mere præcist bringer.

- Der er mere spænding i det, smiler han.

I den seneste tid har der også været julefrokoster ud af huset - leveret kuvertanrettet og coronavenligt, hvor folk får hver deres kasse med mad.

- De får hver sin julefrokost, forklarer Christian Dam Hjørringgaard.

Der har også været større ordrer, hvor firmaer så har spist julefrokost i små grupper i hver sin afdeling.

Lige nu er der snart nytårsmad i sigte - også i tilpasset version, nu hvor der ikke er udsigt til store fester i år.

Brønderslev Hallerne har også brugt forårets nedlukningsperiode på at få renoveret svømmehallen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...