Plejecentret Valdemarsgade har stor glæde af store dyrefigurer, som sætter tanker og samtaler i gang

BRØNDERSLEV: Beboerne på Plejecentret Valdemarsgade i Brønderslev har indviet nogle bondegårdsdyr - det er store dyrefigurer i naturlig størrelse.

Lene Weibel Christiansen, plejecentersleder, melder om en rigtig god dag, hvor 55 til 60 personer deltog.

- Vi havde en helt fantastisk dag, det var rigtigt hyggeligt. Vi havde musik og sang, og alle beboere var oppe at få soft ice og vælge krymmel. Det syntes de var rigtigt dejligt, fortæller hun.

Der var også børn med, både nogle pårørende til beboerne og børn, som personalet havde med.

- Der var ingen tvivl om, at det var en succes, fortæller Lene Weibel Christiansen.

Plejecentret har placeret dyrene udenfor på en måde, så man kan gå en tur indenfor og se dem, hvis vejret ikke er til at komme ud.

Der er både køer, høns, får og grise, og de står i forskellige gårdhaver på hjemmet. Men de bliver taget ind, hvis der blæser meget.

Plejehjemmets erfaring er, at dyrene skaber meget glæde hos beboerne.

- Vi har rigtigt mange gamle landmænd, hvor det giver noget tryghed og noget historiefortælling om dengang, de var i en stald, fortæller Lene Weibel Christiansen.

For eksempel bemærkede en beboer det, da nogle dyr var blevet lagt ned på grund af blæsevejr - og spurgte, hvornår kreaturvognen kom og hentede dyrene.

Og en anden beboer, der ellers ikke kommer så meget ud, hver dag var ovre og snakke med en ko, der stod indenfor.

- Det gav en oplevelse af genkendelighed og tryghed og en oplevelse af, at der var brug for ham. Det sætter nogle fortællinger i gang, og man får noget, man kan snakke med demente om, næsten uanset hvor langt de er i demensen. Mange er vokset op på gården, og det at der er bondegårdsdyr gør, at man kommer tilbage til dengang og får snakket om det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...