En gruppe frivillige har samlet penge sammen til Børneskoven i Thise, og i fredags blev 1200 planter sat i jorden

BRØNDERSLEV: Fredag eftermiddag var der liv og glade dage blandt børnene i børnehaven i Thise. De havde fået lov til at komme med ud for at plante nogle af de 1200 træer og planter, der skal udgøre Børneskoven i Thise.

En initiativgruppe i byen står bag skoven, som de har fået tilladelse til at plante af Brønderslev Kommune på kommunalt areal. De har fået lov til at bruge området, men de har selv skullet rejse pengene til at få skoven plantet.

- Lasse Jensen havde gået og puslet med ideen, og vi talte sammen om det. Det her areal var aldrig blevet brugt til noget, ud over den kommunalt ansatte, der kommer og slår det hele tiden. Jorden ved børnehaven er meget våd, så vi tænkte, at det kunne være win-win, at vi får lavet en skov, som kan løse et problem, og som hele byen og lokalområdet kan få glæde af, siger Søren Pedersen, medlem af arbejdsgruppen bag Børneskoven.

Arealet er bag børnehaven og grænser op til fodboldbaner og sportshal. Pengene til projektet er hentet fra lokalsamfundet, der har været meget gavmilde med at donere penge.

- Vi har skrabet næsten 40.000 kroner sammen til Børneskoven. Vi har modtaget bidrag fra lokale virksomheder, forældre og bedsteforældre med beløb fra 10 kroner op til flere tusinde kroner, siger Søren Pedersen.

Selve beplantningen og hegnet rundt om den nye børneskov har kostet rundt regnet 15.000 kroner, men de lokale ildsjæle har præsteret at samle næsten 40.000 kroner ind til projektet.

Der bliver plantet forskellige typer træer og buske, og der bliver plads til både frugttræer og bærbuske. Det ene hjørne skal plantes til med pil, så børnehavebørnene har et sted, hvor de kan få lov til at lege med skoven og træerne uden at høre for det.

Man håber på, at der kan blive penge til en bålhytte og andre faciliteter i skoven ved at søge fonde for resten, men de frivillige ville have skoven plantet før sommeren.

- Vi gik bare i gang for at nå at få plantet skoven i år, og så må vi skaffe flere penge senere, siger Søren Pedersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...