Børnehaven Sct. Georgsgården har erfaring for, at børn udvikler sig meget af at lave teater

BRØNDERSLEV: Store grupper af børn fra de omkringliggende børnehaver Galaksen og Lærkereden kom gående hen til Børnehaven Sct. Georgs Gården i Brønderslev, da der skulle være generalprøve på teaterstykket ”Mysteriet om de mystiske spor”, som er en børnedetektivhistorie.

Det er tradition, at de ældste børn i Sct. Georgsgården hvert år laver teater, og børnene har arbejdet med stykket et par gange om ugen gennem de seneste to en halv måned.

Forud for stykket var børnene samlet back stage, og imens indfandt børnene fra de andre børnehaver sig på stolerækkerne i den store sal.

Teaterbørnene fik en lille peptalk, der blandt andet handlede om, at de skulle huske at nyde det.

Og så gik de ind og op mellem stolerækkerne til musik og klappen - i en lang række med en pædagog som indsender i den ene ende og en anden som modtager henne ved scenen, hvor hun hjalp børnene op.

De var klædt ud som mange forskellige ting - blandt andet var der en nisse, fire sommerfugle og en jæger - og så var alle oppe på scenen.

En modig sommerfugl sang solo som indledning, og så gik handlingen i gang med replikker, der ind i mellem skulle lidt hjælp til fra suffløren - men som blev leveret med stor indlevelse.

En ugle med baskende vinger, to børn på skovtur og en farlig heks med uhyggelig musik til - og så var handlingen ligesom i gang.

Lone Brix er en af dem, der har været med til at stå for stykket, og hun fortæller, at det er rigtigt godt for børnene at lave teater som en del af deres udvikling på vej mod skolelivet, hvor de skal lære en masse ting så som at lære at tage hensyn og at vente på tur.

Hun oplever, at børnene rykker sig gennem arbejdet med teaterstykket og lærer en masse.

- De får styrket deres selvværd, fordi de tør stå frem, og de er en del af et fællesskab. Vi ser dem udvikle sig rigtigt meget. Det er en dejlig proces og en super succesoplevelse, fortæller hun.

Efter generalprøven var næste skridt i processen en opførelse af teaterstykket for børnenes familier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...