Sct. Georgs Gården er med i pilotprojekt, hvor børnene er med til affaldssortering

BRØNDERSLEV: Børnehaven Sct. Georgs Gården er begyndt at sortere affald. Institutionen har valgt at være med som en af de første i et pilotprojekt, som er startet i kommunen.

Det oplyser børnehavens leder Jens Nordmark.

- Vi synes, det giver mening, at der også bliver sorteret i institutionen, når man allerede gør det der hjemme, skriver han.

- Vi vil arbejde med affaldssortering som en del af pædagogikken og det skal være en del af de daglige rutiner. Vi lærer børnene at passe på deres jord og gøre en forskel.

Børnehaven har indkøbt en rød og en gul skraldespand til alle stuer, og Jens Mordmark melder om, at børnene er meget optagne af, hvad der skal i hvilken.

Projektet blev skudt i gang med et besøg af to skraldebiler, så børnene kunne se hvordan affaldet bliver hentet.

- Pædagogstuderende Julie Kær Olesen har arbejdet med projektet, som en del af sin praktik. Hun havde opfanget at en af pigernes forældre, gennem sit arbejde, kunne komme ud med de store maskiner. Det var en succes. Børnene måtte prøve at sidde i førerhuset og se når de store affaldscontainers blev tømt.

En del af Julies andre tiltag, for at gøre Børnehaven Sct. Georgs Gården mere miljøvenlig og bæredygtig, er at opfordre til at børnene bruger drikkedunk for at spare på opvask. Forældrene opfordres til at overveje, om ting behøver pakkes ind i plastik og sølvpapir, når madpakken laves.

Børnehaven tænker nu også mere over indkøb og er begyndt at bruge komposterbare affaldsposer lavet af majs.

Pilotprojektet Affaldssortering er startet af Natur og miljø i Brønderslev kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...