Gymnasieelever bruger masser af fritid på at blive klar til musical, som har premiere på onsdag

BRØNDERSLEV: I weekenden har der været rigtig meget liv på Brønderslev Gymnasium, hvor en gruppe elever og deres lærere har arbejdet med af få årets musical ”Bølle Bob” til at hænge sammen forud for premieren nu på onsdag.

Der blev arbejdet intenst og ihærdigt, og mange detaljer skulle afstemmes:

- Når du tager hatten af, så stopper vi, lød det for eksempel fra orkestret til scenen.

Eller:

- Tæppet skal mere fra.

Der blev også øvet replikker på scenen, hvor flere passager blev øvet igennem, og der var også gang i en masse dansetrin - blandt andet med tilhørende koste til ”Valde underbid”.

”Vi er ikke rigtig voksne” blev også opført med rigtig mange skuespillere på scenen. Orkestret har lært 12 forskellige numre til musicalen, og der er både blæsere og kor med.

Blandt deltagerne er Liva Helvig, der i weekenden både havde styr på et større skema over, hvem der skulle have mikrofoner hvornår, og så har hun også en mindre rolle og har hjulpet med dans. Hun har meldt sig blandt andet for at lære flere at kende.

- Jeg var også en del af det sidste år, hvor jeg var på kulisseholdet, og jeg synes, det giver et sammenhold blandt elever, man ikke normalt snakker med, fortæller Liva Helvig, der går i 2. hf.

Lidt af en rod

Søren Trond Kristiansen spiller Bølle Bob, og det er tredje år, han er med i gymnasiets musical.

- Jeg brænder rigtigt meget for teater og musik, det har altid betydet meget for mig, forklarer han.

Han beskriver Bølle Bob som en frisk fyr, det er meget flabet og også er lidt en rod.

- Jeg synes, det har været sjovt - det er ikke hver dag, man får lov at være så flabet og slipper af sted med det, smiler han.

Erik Baisgaard er instruktør sammen med Patrick Leavy, mens Agnes Schmidt står for musikken. Der er meget, det skal spille sammen i sådan en produktion.

- Vi bliver klar. Der er pres på til sidst, og man tror ikke, man når det, men jeg har været med til at lave skolekomedie i 30 år, og vi har altid nået det i sidste ende. Det gør vi også i år, men her til sidst skal vi havde det bundet sammen og have fundet flowet i det, fortalte Erik Baisgaard forud for øveweekenden.

Han fortæller, at stykket handler om nogle unge i en by, hvor en entreprenant erhvervsmand har store byggeplaner, som indebærer, at en gut, det hedder Valde og bor i en campingvogn, skal tvinges til at flytte.

- De unge kæmper imod, fortæller Erik Baisgaard.

Der er omkring 25-30 gymnasieelever med til at få stykket til at køre - der er skuespillere, orkester og kulissefolk. Det er noget, alle alderstrin på gymnasiet kan melde sig til, og det foregår i fritiden.

Onsdag og torsdag opføres stykket i festsalen på gymnasiet. Alle interesserede kan komme og se det.

Det er i øvrigt eleverne selv, der har valgt, at der skulle spilles Bølle Bob i år.,

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...