Der bliver koncert i Brønderslev med tre danske blues- og folkmusikere

BRØNDERSLEV: Helner, Holtsø og Wittrock kan opleves i BAS i Brønderslev 2. februar.

BAS oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om tre store navne fra den danske blues- og folkscene.

Lasse Helner er musiker, sanger, sangskriver, storyteller og meget andet.

- Lasse dannede i 1964 The Baronets og har sideløbende i den snart 60 år lange karriere haft sydstats blues/rock som inspirationen. Lasse er i Danmark måske mest kendt for duoen Lasse & Mathilde, men Lasse har lavet flere solo albums i USA, hvor ”Time And Again” i New Orleans hos verdensproducer Daniel Lanois 1991 og ”Dreamtime” i Californien, fik en Danish Music Awards for bedst country album 2005. ”At Memphis Station” indspillet i Memphis og Nashville, fik Danish Music Awards for bedste country album 2006, oplyser BAS.

Jes Holtsø er sanger og skuespiller.

- Han har for længst skrevet sig ind i de danske filmhjerter. Med langt hår, midterskilning og kuglerunde briller stod han i rollen som Børge altid klar, når Olsen Bandens spidsfindige planer krævede en ekstra hånd. På samme vis, som han få år senere lagde ansigt til flyttemand Olsens søn William i Huset på Christianshavn. Nu er han tilbage. Charmen er ikke blevet mindre med årene og med et glimt i øjet og hjertet på rette sted, er han klar til at levere et solidt repertoire af blues, rock og soul. Og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Og blev i 2012 kåret til Årets

Danske blues navn.

Sidste mand på scenen er Morten Wittrock, der er musiker, sanger, sangskriver og producer.

- Morten er i Danmark kendt for sin unikke måde at spille New Orleans inspired Honky-Tonk Piano på. Han har i en årrække indspillet og produceret et utal af cd’er I Danmark og USA. Og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Han modtog i 2014 prisen. Amerikanske Old Time Country Music Hall of Fame’s Award: Årets Rockabilly Album i USA, skriver BAS.

Idéen til en turné med de tre herrer er opstået omkring den fælles kærlighed for roots musik (folk/blues) og Lasse, Jes og Morten lover at levere en aften med et glimt i øjet og en smittende musikalsk gnist, som rækker langt ud over scenekanten.

Repertoiret består hovedsageligt af Lasse Helners og Jes Holtsøs egne sange.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...