70 børn fra Hedegårdsskolen spillede bordtennis hos BI til Skole OL

BRØNDERSLEV: 70 børn fra de tre 4. klasser på Hedegårdsskolen havde tirsdag skiftet klasseundervisningen ud med en dag sammen med BI Bordtennis (Brønderslev Idrætsforening). Det foregik på BI-Centret, hvor børnene konkurrerede klassevis og fx skulle skyde så langt som muligt med en bordtennisbold. Der var masser af glad larm i lokalet med hoppende bordtennisbolde og begejstrede råb fra børnene.

Lærer Lasse Høst Yssing var med de tre klasser, og han fortalte, at dagen er en måde at arbejde sammen med det lokale foreningsliv på - som skolereformen også lægger op til. Og samtidig er det en mulighed for at skabe en god dag for børnene, hvor de kan få øjnene op for nogle andre boldspil end de mere traditionelle.

- Vi gør alt for at lægge undervisningen om og lave en anderledes skoledag for børnene en gang i mellem, fortalte Lasse Høst Yssing.

Hedegårdsskolen har også andre samarbejder med foreninger i løbet af året, bla. kids volley og floorball.

I pauserne blev der spillet rundt om bordet, spillet i rundkreds og alt muligt andet, som børnene kunne finde på. Lenna Suija og Klara Sander Iversen hyggede sig og meldte om en god dag.

- Det er faktisk rigtigt fedt at komme udenfor, sagde Lenna Suija.

For begge pigerne var det første gang, de prøvede bordtennis - og de kunne sagtens forestille sig at prøve det igen.

BI Bordtennis havde forberedt dagen, som bød på flere forskellige øvelser, og der var også præmier - dagen var en del af et nyt landsdækkende tiltag, som kaldes Skole OL.

For BI Bordtennis er dagen en måde at vise deres sport frem på.

- Det er for at få nogle flere medlemmer men også for, at Hedegårdsskolen kan komme ud og prøve at spille bordtennis og have det sjovt klassevis, fortalte Jens Knudsen, bestyrelsesmedlem i bordtennisklubben.

Dansk Bordtennis Union er med til at stå bag Skole OL. 50 klasser dyster i bordtennis i 13 byer på landsplan, og de otte bedste fra 4. og 5. klasserne kvalificerer sig til en dag i Aarhus midt i juni, hvor 10.000 elever fra hele landet deltager. Her konkurreres i otte forskellige sportsgrene i et stort OL. Blandt de andre Skole OL discipliner er bowling, bueskydning og svømning.

Andre skoler har også mulighed for at få sådan en dag med bordtennis hos BI.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...