Dyrlæge Niels Larsen sikrer med frasalget af sin kæledyrspraksis en høj faglig ekspertise til glæde for både dyrene og deres ejere

BRØNDERSLEV: Dyrlæge Niels Larsen, stifter og ejer af Brunder Dyrehospital på Nordens Alle i Brønderslev, har fra 1. november afhændet behandling af kæledyr til AniCura.

Anicura ejer også Dyrehospitalet City Syd, som Brunder Dyrehospital i 30 år har arbejdet tæt sammen med, og daglige leder i Brønderslev bliver dyrlæge Thomas Larsen fra dyrhospitalet i Aalborg.

Teamet er stadig samlet

Kæledyrene og deres ejere vil fortsat møde den kendte stab på Nordens Alle, nemlig sekretær Liselotte Nielsen, der har været i huset siden 1995, samt dyrlægerne Mona Lisa Jehg, Rikke Rosengaard og Mie Nordlund, der er barselsvikar for Mona Lisa, samt veterinærsygeplejerske Birte Gundersen.

Niels Larsen understreger, at salget til AniCura vil sikre fortsat høj, faglig ekspertise på dyrehospitalet i Brønderslev, der i dag råder over moderne udstyr til undersøgelser, behandlinger og operationer.

- Vi har brugt kollegaerne på Dyrehospitalet City Syd som second opinion ved for eksempel røntgen, tolkning af blodprøvesvar, benbrud, specialoperationer samt til MR- og CT-scanninger. Det har derfor været naturligt at afhænde Brunder Dyrehospitals smådyrsenhed til Anicura, som også ejer dyrehospitalet i City Syd.

AniCura har i dag 4500 ansatte fordelt på 225 klinikker, og med opkøbet af Brunder Dyrehospital ligger 14 af dem i Danmark.

Niels Larsen fortsætter sit firma i Brunder Stordyrspraksis A/S med fokus på mink, svin, kødkvæg, heste, får, og geder. Og han vil også frem over have kontor i huset på Nordens Alle.

- Jeg er fortsat ejer af bygningen, og AniCura lejer sig ind, forklarer Niels Larsen.

Ny leder på vej

Stedets nye leder, Thomas Larsen, glæder sig til opgaven i Brønderslev.

- Vi vil gerne drive Brunder Dyrehospital videre i den ånd, som Niels har skabt gennem mange år - og bygge videre på den, siger Thomas Larsen.

- Vi har fokus på høj faglighed og dermed også en god service til kunderne.

Stedets dyrlæger får med overtagelsen øget mulighed for faglig sparring og opkvalificering.

- Medarbejderne får adgang til et stort udbud af efteruddannelse og sparring med kollegaer ud over hele Europa - det giver gode muligheder for personlig og faglig udvikling, tilføjer Thomas Larsen.

Nedtrapning

Alderen og den øgede specialisering inden for branchen, har fået Niels Larsen - der snart fylder 67 år - til at sælge en stor andel af sit livsværk.

Med salget af smådyrspraksis, siger han farvel til to tredjedel af aktiviteterne i firmaet.

Niels Larsen blev uddannet dyrlæge i 1978. Han åbnede praksis i Stenum i 1981, og etablerede sig siden med smådyrsklinik i Nørregade 18 i 1990. I 1995 byggede han Brunder Dyrehospital på Nordens Alle 55, og her samlede han alle aktiviteter.

I 2013 overtog Niels Larsen dyrelæge Helen Vogts smådyrspraksis, og to år senere valgte han - som en følge af den øgede specialisering - at afhænde malkekvægsbesætningen til Løkken Dyrlægerne.

Samme år indgik han et vagtsamarbejde med Dyrehospitalet City Syd i Aalborg.

Niels Larsen får med salget mere tid til børnebørnene Alfred, Johanne og Isabella på 3, 7 og 8 år. Og så tilføjer han, at der også bliver mere tid til at rejse og til at dyrke interessen for at fotografere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...