Skoleeleverne fra Nørre Ådal Friskole fik en hel uge med musikundervisning

BRØNDERSLEV: I hele uge 47 havde 5. og 6. klasserne fra Nørre Ådal Friskole skiftet det almindelige skoleskema ud med musik. Det foregik på Kulturskolen i Brønderslev, hvor den hver formiddag stod på morgensang, sammenspil, musikhistorie, korsang og instrumenter.

Friskolen havde i første omgang kontaktet Kulturskolen, fordi man manglede en musiklærer til to ugentlige musiktimer. Men da det ikke kunne lade sig gøre, så opstod ideen til en projektuge med mange musiktimer i Kulturskolens lokaler, som alligevel for det meste står tomme om formiddagen.

- To dage var eleverne opdelt i fem mindre grupper, hvor de på ”værksteder” fik lejlighed at spille på, trommer, marimba, keyboards, violin, cello og ukulele. Det de havde lært i værkstederne, forsøgte vi så på bedste vis at udnytte på sammenspilsdagen, fortæller leder John Fuglsang fra Kulturskolen.

- Vi havde en super uge med nogle friske velmotiverede elever, og vi synes, de stort udbytte af ugen. Vi håber at det gode samarbejde med Nørre Ådal Friskolen kan gentages ved lejlighed og være model for andre folke- og friskoler, lyder det fra John Fuglsang

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...