Detailhandlen i hele Brønderslev Kommune skal nu kortlægges

BRØNDERSLEV: Det er blevet godkendt af økonomiudvalget i Brønderslev Kommune, at der nu skal lave en detailhandelsanalyse for hele kommunen og særligt de tre største byer.

- Der er ingen tvivl om for mig, der sker en stor omstrukturering i byer af vores størrelse. Det bliver rart at få kvalificerede gæt, hvordan detailhandlen ser ud også om 10-20 år, selvom det selvfølgelig også kan ændre sig fremadrettet, siger borgmester Mikael Klitgaard.

Det bliver rådgivningsfirmaet COWI, der skal stå for at indsamle data om detailhandlen, og det vil ske i løbet af uge 40-41.

Der vil blive sendt en revisor rundt til detailhandlen, som vil indsamle data omkring bl.a. størrelse på butikker og omsætningen for sidste år.

Siden vil det blive samlet og skal være med til at give et bedre billede af, hvordan detailhandlen egentlig har det i kommunen.

I følge forvaltningen skal det også bruges til at se, hvordan planlovens nye muligheder for detailhandelsområdet kan komme i spil og den generelle udvikling i byerne.

Det skal så i sidste ende være med til at lægge linjen for, hvordan man politisk ønsker at udvikle byernes detailhandel fremadrettet, så man kan tage stilling til, hvilke udfordringer og udviklingsmuligheder, der er i kommunen detailhandelsområdet.

Første analyse i 20 år

Den seneste analyse af detailhandlen i Brønderslev Kommune er helt tilbage fra amternes tid og er fra 1999, så det har været et stort ønske også fra forvaltningens side, at man nu får en ny analyse.

Man vil forsøge at sammenligne de nye data med den gamle analyse og sammenligne med analyser fra nabokommunerne og bruge dem til afsæt i, hvordan man kan spotte tendenser og dermed udvikle detailhandlen.

- Vi skal bruge den til at se på, hvordan vi kommer op på damptromlen og kommer med og ikke blive kørt over af den. Vi kan ikke stoppe nethandel, men måske kan vi være bedre til at kombinere udviklingen med nethandel og eksempelvis showrooms, siger Mikael Klitgaard og fortsætter:

- Det er jo let at komme til Brønderslev, det er let at parkere, og vi er lette at snakke med. Vi skal skabe nye muligheder med afsæt i analysen.

Undersøgelsen vil være klar senere på året og vil blive stillet til rådighed for de foreninger og andre interessenter, der måtte have interesse i resultaterne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...