HESTE: Vendsyssel Horse Trail ved Jerslev bød på en dag med træning i udfordrende terræn

Det kuperede terræn nordøst for Jerslev gemmer på en spændende nyhed for hesteejere. Vendsyssel Horse Trail hedder stedet, der for nyligt er etableret i et samarbejde mellem Kate Sand og Sanne Lambers. Sidstnævnte ejer agility- og træningscentret. der blandt andet er tænkt som en mulighed for hesteejere til at afprøve rideegenskaberne i udfordrende terræn.

Lørdag var der kursus i såkaldt Mountain Trail og Agility. Det foregik under ledelse af Kate Sand, og undervejs var der introduktion til både bane, sikkerhed og hestepsykologi.

- Heste er jo af natur ret forsigtige. Det kan være svært at få dem vænnet af med frygt eller nervøsitet for nye ting, forklarer Kate Sand.

- Men her på banen kan både hest og rytter teste en række udfordrende øvelser under sikre forhold. Det skal være sjovt – også for hesten, og det er faktisk essensen bag vores tilbud, tilføjer Kate Sand. Hun bakkes op af Sanne Lambers.

- Det handler om respekt, udvikling og selvstændiggørelse. Både for hest og rytter. Vi tilrettelægger træningen således, at hesten føler, at den får medbestemmelse. Dermed øges sandsynligheden for, at hesten tager mere initiativ i træningen. Og så vil jeg påstå, at det er unikt, det man får her hos os. Både Kate og jeg er uddannede trænere på en evidensbaseret uddannelse. Vi har sat os ind i rigtig meget forskning omkring heste, lyder det fra Sanne Lambers.

Vendsyssel Horse Trail afvikler løbende kurser på banen, der både rummer bomme, vipper og balancestande. Også en sø og en lille bro bidrager til helheden, som inden længe udvides med dressur og springbane.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...