Jazz 9700 melder om en god aften i Den Runde

BRØNDERSLEV: Kjeld Lauritsen med Miriam Mandipira, Caroline Bugala og Esben Laub har spillet en koncert i Den Runde Pavillon i Brønderslev.

Arrangør var Jazz 970, og de melder om, at det var en noget anderledes kvartet.

- Halvdelen af besætningen var damer, og disse to var fra hver sin verdensdel. Efter en kort velkomst ved formanden for Jazz 9700 kom tre fjerdedele af bandet på scenen: Kjeld Lauritsen (hammondorgel), Caroline Bugala (Frankrig) på elektrisk forstærket violin og Esben Laub (født nordjyde) på trommer. Der indledtes med en sejt swingende blues, hvor man bemærkede, at Mme Bugala viste jazzimprovisation på højeste niveau. Efter endnu et stykke for tre kom Miriam Mandipira på scenen. Sangene var for det meste klassiske evergreens fremført med en formidabel stemmepragt og et dybt swing, der syntes at være i særklasse. At der også var et lunt stænk humor over sangene gav musikken en kvalitet til, oplyser Niels Pehrsson, formand for Jazz 9700.

Andet sæt indledtes igen kun af tre musikere. Senere kom Miriam Mandipira på scenen igen.

- Med uformindsket vokal kraft, swing og timing fik vi evergreens som ”Exactly Like You”, ”Sit Back Down” og ”They Can’t Take That Away From Me” med brillant opbakning fra band’et. Nu nærmede showet sig enden. Miriam Mandipira berettede lidt om sig selv: hun kommer fra Zimbabwe, og den (alligevel ikke) sidste sang blev ”Malaika” af sydafrikanske Miriam Makeba. Salen var på kogepunktet, stormende bifald, to ekstranumre blev det til, stående taktfast bifald og publikum måtte have tid til at falde ned igen, skriver Niels Perhsson.

Lauritsen/Mandipira med et par andre besøgte også pavillonen for knap to år siden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...