Ærgerligt: Brønderslev Marked er aflyst i år. Det betyder store tabte indtægter for de fem lokale foreninger.

BRØNDERSLEV: - Det her. Det kommer til at koste os op mod en halv million kroner - og det er altså rigtig surt.

Det siger formanden for Brønderslev Idrætsforening, Kim Glad Andersen, som i mange år haft haft rigtig mange frivillige i aktion i de fire dage i september, hvor der er marked i Brønderslev.

- Vi driver det store markedstelt, og plejer at tjene 350.000 til klubben for indsatsen. Det er penge, vi virkelig kommer til at mangle .

Situationen er ikke anderledes for de andre foreninger, der plejer at stille op på markedet - nemlig badmintonklubben, bokseklubben, spejderne og Røde Kors.

Hele vejen rundt meldes der om at 2020 bliver et år, der kommer til at gøre ondt både i regnskaberne og i klubbernes daglige arbejde.

Det er smørret på brødet

Under Brønderslev Marked skal tusindvis af biler parkeres ordentligt, og det plejer byens tre spejderkorps at sørge for - nemlig FDF Brønderslev, Brundurs Gruppe og De Grønne Pigespejdere.

- Det plejer at give 138.000 kr. til deling , og det er jo de penge vi plejer at lave noget ekstra for ... som f.eks. at undlade at opkræve fuld pris for en sommerlejr og den slags, siger Morten Jacobsen fra FDF Brønderslev, som kommer til at regulere lidt på aktiviteterne i år. I nedadgående retning.

Brønderslev Badmintonklub havde sidste år en omsætning på 140.000 under de fire markedsdage, og de penge kommer til at mangle i regnskabet i år - dog uden at formand Jakob Sørensen går i panik af den grund.

- Vi har heldigvis penge på bogen, så vi må trække lidt på kassebeholdningen, siger han.

Også Dansk Røde Kors kommer til at mangle de 10-12.000 kr., som normalt tjenes ind på den tombola, som 50-60 frivillige plejer at passe.

- De penge kommer vi helt sikkert til at mangle i vores lokale arbejde.

Håber på statens støttepuljer

Fælles for foreningerne er, at de alle har søgt eller skal i gang med at ansøge om statens støttepenge til det danske foreningsliv.

- Men vi har desværre en formodning om, at puljerne kun vil erstatte en meget lille del af de penge, vi mister i øjeblikket. Derfor håber vi på kommunal velvilje - hvor vi allerede nu har fået at vide, at lokaletilskuddet er uændret, selv om der ikke har været aktiviteter i et stykke tid. Det er rigtig fint, siger Kim Glad Andersen fra Brønderslev Idrætsforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...