Ældrerådet har taget initiativ til at samle information, som er relevant for ældre, i en netbaseret ældrehåndbog

BRØNDERSLEV: Man kan nu finde svar på en lang række spørgsmål relateret til at blive ældre på et samlet sted på Brønderslev Kommunens hjemmeside. Det er ældrerådet, der har ønsket at lave en netbaseret ældrehåndbog, fortæller et af medlemmerne i ældrerådet, Knud Jørgensen.

- Grunden er, at vi synes, det er vigtigt, at der er et sted hvor man nemt kan finde emner, der berører ældre. Det står på nettet alle mulige steder, men vi kan samle det, så der et sted at lede, fortæller han.

At den er netbaseret gør, at den altid er opdateret i forhold til nye regler og ændringer, og der kan være links til steder på kommunens hjemmeside, til Ældresagen eller andre.

- Den er beregnet til ældre, familie og pårørende, der hjælper ældre, så de kan se, hvad reglerne er, inden de ringer til kommunen. Hvis de kan se, at den ældre opfylder de opstillede kriterier, så er de bedre stillet, fortæller Knud Jørgensen.

Det giver også ældrerådets medlemmer et sted at henvise til, for de kan godt gå spørgsmål, de ikke umiddelbart kan svare på.

- Nu har vi samlet det hele, og jeg tror, at rigtig mange kan få fornøjelse af det, opsummerer Knud Jørgensen.

Hans erfaring er, at der ofte kan være spørgsmål omkring hvilket plejehjem, der er, og hvad det koster - det kan man finde i den ny ældrehåndbog.

Et andet ofte stillet spørgsmål er aktivitetsområdet, hvor Brønderslev Kommune har flere centre, som ældre kan have glæde af. Også fremtidstestamenter er et tema, der bliver spurgt til.

I ældrehåndbogen finder man info om en lang række emner, fx hjemmehjælp, transport til lægen, folkepension, demens, efterløn, testamenter og aflastning.

Den kan findes på Brønderslev Kommunens hjemmeside samme sted som der ligger info om ældrerådet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...