Én miljøpris blev til to på grund af stærkt felt

DRONNINGLUND: Brønderslev Kommune har uddelt Natur- og miljøprisen 2018 samt prisen for årets træ 2018. Normalt er Natur- og Miljøprisen en pris, men fordi årets felt var så stærkt havde udvalget og juryen bag besluttet, at der blev der uddelt to priser i stedet for en.

Årets naturpris gik til Ole Riemer, der var indstillet for hans arbejde som kommunegartner og skovforvalter i Brønderslev Kommune.

- Han videreførte planen om at gøre kommunen til en grøn kommune også udenfor naturområderne. Vi kan takke ham for mange smukke alleer rundt omkring i kommunen og for en kreativ hånd i forbindelse med kommunens grønne anlæg, siger borgmester Mikael Klitgaard (V).

Miljøprisen gik til forsyningen

Brønderslev Forsyningen gik som vindere af årets miljøpris.

- Varmeforbrugerne i Brønderslev går fra opvarmning med naturgas til en grønnere opvarmning med flis og solvarme. Det vil ifølge Brønderslev Forsyning medvirke til en årlig CO2-besparelse på 25.000 ton, siger Mikael Klitgaard.

Årets træ gik til to træer

Sidst blev prisen for årets træ uddelt. Her var tre nominerede i form af Bette Pers Kærestetræ på Nørre Alle 6 i Brønderslev og Blodbøgen og Lindetræet ved Hjørringvej 179 i Brønderslev. Vinderne blev de to sidste træer med en samlet pris på grund af deres historie i området.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...