NULF har haft åbent hus på deres lufthavn i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Søndag 28. april var der åbent hus på lufthavnen, som Nordjyllands Ultra Light Flyveklub, NULF, har ved Brønderslev.

Her kunne gæsterne få lov til at se flyene på tæt hold og måske endda være så heldige at få en tur i luften i en af de små maskiner.

Formand for NULF, Mads Thomsen, melder om en god dag med mange besøgende.

- Der var på trods af vejret rigtig mange besøgende, og det var nok mest de allermest entusiastiske, der kom ud af busken. Vi fik mange henvendelser på flyveskolen på dage, siger Mads Thomsen.

Vejret betød dog også, at flyene ikke kom så højt op, som de kan. Men det var stadigvæk muligt for gæsterne at se Vendsyssel fra oven.

- Der var lavt skydække, så vi kunne godt flyve, men vi fløj bare lavt. Dem, der kom med op at flyve, fik af vide, de ikke fik så stor en oplevelse som normalt, hvor man kan se bl.a. Nordjyllands Værket. Men fordelen ved, at det var skyet, er, at så er der ingen lufthuller, så det er lidt som at flyve i creme i sådan et vejr, siger Mads Thomsen.

NULF har i øjeblikket 57 medlemmer, og Mads Thomsen oplyser, at det dermed gør dem til landets næstestørste klub, når det kommer til at flyve med ultra light fly. En flytype, der er kendetegnet ved den lave vægt, hvor et fly vejer omtrent 275 kilo.

Hvis man er interesseret i at få et certifikat selv, må man dog vente til efteråret, hvor der er mulighed for at komme på kurser igen. Mads Thomsen opfordrer dog alle, der ikke var forbi til åbent hus, til at kigge forbi søndage, hvor klubben normalt mødes fra kl. 10-13.00, hvis man vil vide mere om at flyene og muligheden for at komme til selv at flyve et ultra light.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...