Ritt Bjerregaard fortalte blandt andet om sit liv som ung folketingspolitiker og om sin tid som EU-kommisær

BRØNDERSLEV: Ritt Bjerregaard gæstede Brønderslev torsdag aften med et foredrag om et langt og meget spændende politisk liv.

- Hun tog forsamlingen med om bag ved mange af de politiske højdepunkter, som hun var en del af i sit virke, det være sig som ung folketingsmedlem, hvor hun startede som 30 årig lidt uventet valgt ind i socialdemokratiet. På det tidspunkt var det næsten kun mændene der repræsenterede partiet og de forskellige ledelsesorganer. Hun mødte en del modstand, hun var ung og hun var samtidig ikke bange for at tilkendegive sine meninger. Ritt Bjerregaard kom også flot ind på de skandalesager som hun gennem årene blev viklet ind i og gav sin version af de historier, oplyser Johannes Bjerre, der er formand for Højskoleforeningen Vendsyssel, der sammen med Støttekredsen for NIH stod bag arrangementet.

Ritt Bjerregaard gik også dybere ind i den store politiske kamp om medlemskabet af EF/EU, hvor hun var modstander og senere ændrede holdning og blev meget involveret, sidst som EU-kommissær.

- Set i relation til den nuværende brexit situation i England gav det anledning til en del vurdering af den europæiske situation.

Johannes Bjerre betegner Ritt Bjerregaard er en dygtig fortæller. Hun læste også op af sin sidste erindringsbog ”Valgt”, hvor hun kommer tættere in på endnu flere detaljer..

Ca. 70 var mødt frem til aftenens foredrag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...