Elly Henriksen fylder i dag 70 år

HALLUND: Elly Henriksen, Hulknøsevej 59, Hallund, fylder i dag, tirsdag, 70 år.

Elly Henriksen er født og opvokset i Jerslev. I 1968 blev hun gift med Tage Henriksen og flyttede til Hallund, hvor Tage havde landbrug.

Elly Henriksen fik arbejde på Nestlé efter at have været medhjælpende hustru. Hun uddannede sig senere til social- og sundhedsassistent, men da helbredet svigtede læste hun til faglærer som voksenunderviser og arbejdede senest på Toftegårdsskolen i Jerslev.

Elly har gennem sit liv involveret sig i frivilligt arbejde. Hun har været KFUM-spejderleder fra 1976 til 1986 og var med til at oprette Hallund-gruppen.

Elly Henriksen fik som 50-årig sygdom ind på livet. Det var et vendepunkt i hendes og i familiens liv. Hun fik tid til at dyrke sin kreative side med at male, og hun har sammen med sine døtre kastet sig over at læse bøger.

Hendes interesse for at hjælpe andre mennesker med funktionsnedsættelser startede også her. I en årrække har hun siddet i bestyrelsen for Nord Vest afdelingen i Dansk Handicap Forbund. Desuden har hun i en årrække leveret adskillige artikler til det lokale medlemsblad.

Gennem Dansk Handicap Forbund har Elly Henriksen uddannet sig til både tilgængelighedsrådgiver og bisidder. Samtidig har hun været formand for Brønderslev Handicapråd og formand for frivillighedsrådet. Hun har gennem en årrække bistået politikerne med vejledning omkring handicappedes adgangsforhold.

Elly Henriksen er ligeledes med i repræsentantskabet for TV2 Nord, og hun er medstifter af BPA-gruppen i Brønderslev i 2015. Hun besidder en stor portion stædighed og vilje. Hendes ihærdige arbejde resulterede i, at hun modtog Handicapprisen 2017 i Brønderslev Kommune.

Elly Henriksen mistede i 2009 pludselig sin mand Tage. Hun er nu omfattet af en BPA ordning, hvor hun ikke begrænses af at sidde i kørestol. Udover sit store engagement inden for handicappedes forhold, nyder hun livet på ejendommen i Hallund, hvor hun har boet i over 50 år. Hun holder også af besøg af familien. Hun har fem børn, 10 børnebørn og et oldebarn.

Elly Henriksen er ikke hjemme på selve dagen, og fødselsdagen fejres med en tur ude i det blå et sted i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...