Elever lærer om kræft og løber med i Kræftens Bekæmpelses Stafet for Livet

BRØNDERSLEV: 7. klasserne på Hedegårdsskolen deltager også i Stafet For Livet i Brønderslev, og forud for det har eleverne haft besøg af Helle Dalsgaard Trudslev og næstformand for Stafet For Livet Brønderslev, Lone Lønbro Jensen.

Frederik Sanderhof, som er tidligere elev på skolen, deltog også. Han er nu 20 år, og han fortalte gribende med ord og billeder, om hvordan det er at være ung og få konstateret kræft. Han fik konstateret lymfekræft i 2014. Straks det var konstateret, kom Frederik under kræftpakken.

Frederik opdagende ved et tilfælde en knude ved halsen. Han gav sig til at google, hvad det mon kunne være.

- Jeg troede, jeg havde fået min dødsdom, fortalte Frederik, der stærkt advarer mod at google sig frem men i stedet anbefaler, at man skal gå til læge.

Frederik er i dag erklæret rask.

Frederik fortalte også om både kemobehandling og strålebehandling. Derudover viste han billeder fra forløbet, og al den medicin han skulle tage i forbindelse med behandlingerne.

Også Mikkel Krogh Bistrup på 18 år var med på skolen for at fortælle om sit forløb med først knoglekræft og derefter lungekræft. Han fortalte også gribende om sit lange sygdomsforløb, der resulterede i et amputeret ben, og hvordan det er flere gange at få beskeden "der er ikke mere kræft" for så kort tid efter at få beskeden "kræften er vendt tilbage". Mikkel kunne fortælle de mange dybt engagererede elever om, hvordan det var, til sidst ikke at kunne overskue mere behandling, fordi han blev så dårlig af det, at han sagde fra. Da blev der hurtigt søgt om tilladelse til at anvende medicinsk cannabis som sidste udvej. Der blev givet tilladelse, og så begyndte det at vende igen for Mikkel. Han kunne igen spise lidt, og begyndte at tage på igen lidt efter lidt. Det blev Mikkels redning.

Der var fuld opmærksomhed fra eleverne under drengenes fortællinger.

Ved åbningsceremonien til Stafet for Livet vil Mikkel Krogh Bistrup være med til at sætte stafetten i gang fra scenen. Det gjorde han også i 2017. I år bliver det sammen med håndboldspiller og vild med dans vinder Daniel Svensson som taler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...