Der er stor opbakning til Stafet for Liv, som finder sted i Hedelund i weekenden

BRØNDERSLEV: Stafet for Livet finder sted i Hedelund Rhododendronpark i Brønderslev 15. til 16. juni, og det ser godt ud med tilmeldingerne.

Det fortæller Henrik Jespersgaard, der er formand for stafetten i Brønderslev, der ledes af en styregruppe på 20-25 personer.

- Det ser virkelig godt ud. Vi er tilmeldt otte flere hold end sidste år og er oppe på 45 hold. Vi er den stafet i hele regionen, der har flest hold tilmeldt, fortæller han.

Til Stafet for Livet løber deltagerne penge ind, der går til Kræftens Bekæmpelse. De har sponsorer, der giver et beløb per runde, og hvert hold skal hele tiden have en person i gang med at løbe under de 24 timer, som løbet varer. Deltagere kan nå at tilmelde sig helt frem til starten.

- Det er en stafet, hvor man fejrer livet, og hvor det er helt ok at tale om kræft, og hvor vi står sammen om at bekæmpe kræft. Stafet for Livet er også et sted, hvor vi mindes dem, der har tabt kampen og støtter dem, der kæmper. Mange af os er pårørende til en, der har kræft, og desværre kommer der kun flere og flere kræftpatienter. Det er vigtigt at samle midler ind til Kræftens Bekæmpelse, mener Henrik Jespersgaard.

Han peger dog på, at det ikke er pengene, der er det vigtigste ved begivenheden.

- Det primære er også, at man får talt om de ting, der kan være hårde i livet. Det må også gerne være festligt, men det må også gerne være dér, hvor man fælder en lille tåre. Man kan tale med hinanden på kryds og tværs. For mange kan det at få kræft være et tabu, og så har man måske ikke nogen at snakke med. Mange får kræft, når de når en vis alder, hvor flere andre familiemedlemmer er gået bort, og man står måske alene med det. Her er der en chance for, at kræftpatienter kan mødes og få talt om tingene, fortæller Henrik Jespersgaard.

Til løbet deltagere også fightere - det er folk, der på et tidspunkt har haft kræft. De bærer en gul t-shirt og er dermed meget synlige.

- Det kan være nogen, der er i gang med behandling eller er kommet ud af det, som kan snakke med andre om, hvad der gik godt for dem, og hvordan de kom ovenpå. Kræftpatienter kan mødes og se hinanden i øjnene, fortæller Henrik Jespersgaard.

Der er også en frokost for dem i Den Runde Pavillon, hvor de kan danne bånd.

- De er egentlig vores æresgæster. Mange bruger det som en kærkommen lejlighed til at kunne snakke med hinanden, siger Henrik Jespersgaard, der peger på, at den gule t-shirt er et symbol, som det også kan være svært at iføre sig.

- Det kan være grænseoverskridende at iklæde sig den t-shirt, der viser, at man har været syg på et tidspunkt. For mange er det svært at trække den på første gang, men de siger også, at det er rigtigt godt for dem at komme ud og vise flaget og måske hjælpe andre.

Stafet for Livet holdes mange forskellige steder og på forskellige tidspunkter.

Det er tredje gang, det afvikles i Brønderslev. De to første år er der til sammen samlet næsten en mio. kroner ind.

10 pct. af pengene, der kommer ind, går til Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...