25. juni 1979 blev Schwåmpis Venner stiftet, og de takker af efter 40 år med folkemusik med to koncerter 4.-5. oktober i Den Runde Pavillon

VENDSYSSEL: I år kan Schwåmpis Venner fejre, at det er 40 år siden, de startede med at lave folkemusik i Vendsyssel.

På de 40 år er det blevet til fem plader, utallige koncerter og mange gode minder blandt bandets medlemmer.

- Vi var fire lærer fra Toftegårdsskolen og så Finn (red: Bjerning) der kom med som det tynde øl, lyder det med et grin fra Jens Ole Jensen.

Det oprindelige band bestod af Jens Ole Jensen, John Orlemann, Per Hansen, Peter Bak og Finn Bjerning.

Det første album, Nordenfjords udkom i 1980, og det blev indspillet omkring påsken samme år.

Fra første færd fik Schwåmpis Venner ifølge Jens Ole Jensen godt fat i vendelboerne, og de var nogle populære herrer, når de spillede koncerter.

- Jeg tror, det er på grund af vores store spontanitet, spilleglæde og et godt glimt i øjet. Mange af vores tekster handler jo om ting fra området, så folk kan jo genkende nogle af tingene fra historier, de har hørt før, siger Jens Ole Jensen.

Den anden plade, Alt Med Måde, udkom i 1983, efterfulgt af Kradse Sager ni år senere i 1992.

Efter den plade, så blev Schwåmpis Venner inviteret til at spille hos Grønlands Kommandoen i 1994. En oplevelse, som Jens Ole Jensen mener, nok er den største for bandet.

- De ville gerne have os op og spille, men der var ikke plads på andet end de ordinære fly. Så vi var nødt til at være i Grønland i en hel uge. Det betød, at vi hver aften kom ud i de forskellige messer og spillede for de ansatte, og så sluttede vi af med at spille for hele kommandoen og deres påhæng. En hel uge på forsvarets regning, og det var så god en tur, siger Jens Ole Jensen.

Siden er det blevet til to udgivelser mere, ... Stadig i live og Nyt Bryg fra Gamle Fade. Men efter 40 år med folkemusik slutter Schwåmpis Venner i år med to koncerter i Den Runde Pavillon.

- Jeg er kaptajn på skuden, og der er ikke den samme efterspørgsel mere. Vi har heller ikke skrevet noget nyt i flere år, så nu runder vi af med de to koncerter i Den Runde Pavillon, siger Jens Ole Jensen.

Schwåmpis Venner består i dag af Jens Ole Jensen, Finn Bjerning, Lasse Hansen, Ebbe Dissing og Henrik Nellemann.

Deres to afskedskoncerter 4.-5. oktober er arrangeret i samarbejde med Shamrock9700, og der er oprettet venteliste til begge koncerter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...