Daniel Rye fortalte om den gidselstagning, han var udsat for i Syrien

BRØNDERSLEV: Mere end 300 personer overværede Daniel Ryes foredrag om den gidseltagning, han blev udsat for i Syrien i 2013. Det oplyser Johannes Bjerre, der er formand for Vendsyssel Højskolekreds, der sammen med Støttekredsen for Nordjyllands Idrætshøjskole stod bag arrangementet.

- Med meget få midler - en stol og et bord og ingen billeder - tog han os med på denne helt utrolige makabre behandling han var udsat for, skriver han.

Han oplyser, at Daniel Rye havde delt sine oplevelser op i fire faser som hver især gav ham et blik ind i det, der er krigens inderste væsen, for de mennesker der er placeret lige midt i situationen.

- Det lykkedes Daniel at overleve og komme ud 13 måneder senere uden at være helt sammenbrudt, det skyldtes mange ting, men bl.a. at han meget af tiden sad sammen med andre fanger med hvem han fik et meget tæt forhold og fik et socialt fællesskab til at fungere. De kom tæt på hinanden, de trænede sammen og de opbyggede dermed en styrke som var altafgørende i de svære stunder.

Til sidst gav Daniel en perspektivering af hans gidseltagning og hvad den havde betydet for ham i hans nuværende livsperiode – hvilke tanker han gjorde sig om vores samfund og løsningen på de problemer som opstår omkring os.

- En fantastisk aften for en helt fyldt sal på NIH, opsummerer Johannes Bjerre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...