Ifølge Ældre Sagen føler 50.000 ældre over 65 år sig ensomme. Kvinderne er bedst til at tackle problemet, mens en stor del af mændene risikerer at blive ensomme og stå udenfor fællesskaberne.

Men I Brønderslev har 14 mænd nu taget sagen i egen hånd. De mødes to gange om ugen, hver tirsdag og torsdag fra klokken 9 til 12 i Grinsted Plantage lidt uden for Brønderslev for at pleje naturen og sig selv.

Skovsjakket har virkelig imponeret en af initiativtagerne til projektet.

- Vi mødtes første gang for fem uger siden, og arbejdsmoralen er kanon høj. De knokler virkelig på, så jeg engang imellem må bede dem om at tage den lidt med ro, fortæller Knud Jørgensen, formand for Røde Kors Brønderslev.

- Men det er nu ikke kun arbejde, det hele. Forleden øsregnede det hele dagen, og da sad der otte mand inde i skuret og hyggesnakkede hele formiddagen, så det betyder også meget og giver nogle nye sociale kontakter, og det er altså rigtig vigtigt, siger Knud Jørgensen.

Skovsjakket og projektet er støttet af Velux Fonden med 100.000 kroner til værktøj og maskiner, mens Brønderslev Kommune bakker op med praktisk hjælp samt rådgivning om arbejdet i plantagen. Grinsted Plantage har længe trængt til en kærlig hånd, og det får den altså nu af skovsjakket, der allerede har bygget en ny bro over et lille vandløb og ryddet masser af kvas væk fra skjulte stier, der nu igen ser indbydende ud.

- Der er også tre søer med stier omkring, og det hele er meget tilgroet, så der er meget at gøre endnu. Lige nu er vi ved at trække tunge træstammer op af søerne og gøre stierne mere farbare, fortæller Knud Jørgensen og håber, skovsjakket holder sammen længe.

Bag initiativet står Røde Kors og Ældre Sagen i Brønderslev samt Brønderslev Kommune.

- Der er plads til flere, og målgruppen er mænd, der gerne vil lave noget socialt sammen med andre og samtidig lave noget manuelt arbejde. Initiativet henvender sig også til mænd, der ikke er vilde med sportsaktiviteter, og det kan også være noget for pensionerede landmænd eller andre, der gerne vil lave noget i naturen, siger Knud Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...