12-årig gokartkører ligger nummer tre i det tyske mesterskab - sporten fylder meget i familien og giver ham selvtillid og frihed

BRØNDERSLEV: Han er kun 12 år og har sin hverdag i 5. klasse i Brønderslev, Victor Trudslev Nielsen, men samtidig har han allerede en del international erfaring som gokartkører.

Han har også vundet en hel del i Danmark, men i år er hans fokus på at køre i Tyskland.

Han og familien bruger en masse tid på den store passion, og Victor Trudslev Nielsen er temmelig vild med det.

Hans far, Kim Nielsen, er også meget interesseret i sporten og er med til løb og træninger - og det indebærer ret mange ture for far og søn til udlandet.

- Det er fordi det hold, han kører på, RS Competition med base i Vojens, har vejledt ham til at køre i udlandet i 2019, så han kan lære banerne i udlandet at lande og lære mere, end han kunne herhjemme, forklarer Kim Nielsen, der peger på, at holdet har de bedste trænere i landet.

Victor Trudslev Nielsen blev nummer seks til DM i hans klasse sidste år, og de to tidligere år har han opnået DM placeringer som nummer 6 og 13, og desuden han har vundet en anden serie, Kart Cup Nord, det midt-nordjyske mesterskab, i 2017.

- Målet for 2019 i det tyske er at fortsætte hans stejle udviklingskurve. Resultatmæssigt er målet at han er i top 5 i det tyske mesterskab, fortæller Kim Nielsen.

Tyskland er valgt, fordi det ligger tæt på og sammen med Italien er de største lande indenfor gokart sporten.

Føler sig fri

For Victor Trudslev Nielsen begyndte hans store interesse i 2016. Han gik til fodbold og var glad for det, men han kendte en, der kørte gokart, og en dag fik han chancen for at prøve.

- Jeg husker, at jeg var rigtigt nervøs, det var sådan lidt mærkeligt, fortæller Victor Trudslev Nielsen, der i begyndelsen bed mærke i, at man sidder meget tæt på jorden i det lave køretøj.

- Jeg synes, det var lidt vildt at prøve, men jeg vænnede mig til det.

Straks han havde prøvet sagde han til sin far, at han gerne ville gå til gokart. Det kom han til, og han fik sin egen gokart at køre i.

- Jeg startede med at køre langsomt. Men nu elsker jeg, når det går hurtigt, fortæller den unge gokartkører.

Det gik hurtigt for Victor Trudslev Nielsen med at lære at blive god til at køre.

- Allerede efter to måneder kørte han ligeså hurtigt som dem, der har kørt i to år, og han kørte løb med det samme, konstaterer Kim Nielsen.

Nu har han deltaget i mange løb.

- Jeg er altid nervøs, når vi skal køre, men det tænker jeg ikke på, når jeg skal køre. Det er mere inden, fortæller Victor Trudslev Nielsen.

For Victor Trudslev Nielsen er der så mange ting, som er fedt ved at køre gokart.

- Det er, at man bare kommer ud og har det sjovt, forklarer han.

Det er lidt svært at forklare, hvorfor han bare elsker at køre gokart.

- Det er svært at beskrive. Jeg synes, det sjove er farten, og jeg føler mig fri, når jeg kører.

Sporten har også givet ham gode venner, som deler hans interesse.

Sport giver selvtillid

For Kristine Trudslev Nielsen, der er mor til Victor, var det en noget ukendt verden, der pludselig blev en del af familiens hverdag. Det startede som en almindelig fritidsinteresse.

- Men da han begyndte at vise talent og kom ud at køre løb, kunne jeg bare se en lille dreng, der fik rigtig meget selvtillid og fik det så godt med sig selv, fortæller hun.

Også selv om det er en farlig sport, hvor farten kommer lidt over 100 kilometer i timen - og selv om han engang havde et træls styrt til et løb i Roskilde, som han dog kom fint over og blev køreklar hurtigt igen efter.

Og også selv om sønnen nogle gange må give afkald på fødselsdage og andre begivenheder, fordi han skal køre.

- Han er vokset med det, og så kan man jo ikke gøre andet end at bakke op, konstaterer Kristine Trudslev Nielsen.

Weekender i Tyskland

Victor Trudslev Nielsen har sin gokart i Tyskland, men han har fysisk træning hver dag og træner på en simulator hver dag.

Desuden har han en ekstra gokart i garagen og har mulighed for at træne i Thy, hvor nærmeste bane ligger. Han kører en gang om ugen. I år har de været i Tyskland en del weekender, og Victor Trudslev Nielsen er glad for at køre i Tyskland.

- Det har været meget spændende. Det er en anden person, du kører med, de har ikke helt den samme kørestil som i Danmark, fortæller han.

I de to første afdelinger af det tyske mesterskab blev han nummer tre, så han ligger nummer tre i mesterskabet, og 11.-12. maj har han vundet et opvarmningsløb til næste afdeling af mesterskabet.

Kim Nielsen tror, at sønnens succes hænger sammen med, at han er god til at tage læring til sig. Holdets kørsel bliver analyseret af trænerne, som gennemgår data og giver råd til forbedringer. Det kan være, at man skal bremse en halv meter før.

- Victor er ret god til at lytte til det, siger Kim Nielsen.

Det hele foregår på engelsk, så der er også en sproglig sidegevinst ved at være gokartkører.

Kim Nielsen tager sig at jobbet som mekaniker, når de er af sted, og sådan en weekend er far og søn gerne væk fra fredag til søndag, så de kan nå at afprøve banen inden selve løbet.

Og som far har han selvfølgelig også en rolle i at bakke sin søn op på det personlige plan, her har han også fokus på sin tilgang til det hele.

- Selv om han kører på højt plan, er det vigtigt, at det skal være sjovt. Mange fædre skælder ud på deres børn, fordi det er en dyr sport. Men det får man ingenting ud af, siger han.

Det koster noget mere end de fleste andre sportsgrene, og Victor Trudslev Nielsen har også sponsorer til at hjælpe med den del.

- Victors store drøm er at blive professionel racerkører. Han har en høj arbejdsmoral og derfor vil vi gerne hjælpe ham med at nå hans mål, forklarer Kim Nielsen, der også godt kan lide, at sønnen lærer, at det betaler sig at gøre en indsats.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...