DEMOKRATI: Snart er der menighedsrådsvalg - i sognene i Brønderslev Kommune skal der vælges 100 personer

Det er snart tid til at holde menighedsrådsvalg i kirkerne. I Sognene i Brønderslev Kommune indbyder menighedsrådene til valgforsamling 15. september. Her skal vælges medlemmer til de nye menighedsråd, som tiltræder til advent.

Det oplyser Pia Uth, der er skole-kirke og kommunikationsmedarbejder i Brønderslev Provsti.

- I sognene i Brønderslev Provsti skal der vælges mellem 5 og 15 medlemmer. Antallet afhænger af antallet af folkekirkemedlemmer i sognet. Nogle steder er flere sogne gået sammen om et fælles menighedsråd. Tilsammen skal i alt vælges 100 personer, skriver hun.

Valgforsamlingen er en slags generalforsamling og er en ny måde at afvikle menighedsrådsvalg på - og det er meningen, at de fremmødte skal kunne opstille og vælge de kandidater, de ønsker.

Valgforsamlingen skal afvikles efter en fast dagsorden, som bl.a. består af:

- Beskrivelse af menighedsrådets opgaver

- Opstilling og præsentation af kandidater

- Debat og mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne

- Skriftlig hemmelig afstemning og stemmeoptælling

Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet. Dog er der også mulighed for at lave en ekstra liste og dermed bliver det endelige valg til et afstemningsvalg i november.

For at stille op til menighedsrådet og evt. blive valgt, skal man være mindst 18 år gammel, være medlem af folkekirken og bo i sognet eller have løst sognebånd.

Der er 20 sogn i Brønderslev Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...