Naturvejlederne var på tur til Naturskolen Vesterskov med en stor flok mennesker

BRØNDERSLEV: Flere end 100 natur- og motionsglade deltagere mødte frem, da naturvejleder Hans Peter Johansen i samarbejde med Sund By og Hjerteforeningen inviterede til en ”efter jul motionstur” med udgangspunkt i Naturskolen Vesterskov.

Den ca. fem kilometer lange tur gik over tre ”bjergtoppe”. Fra den første bjergtop 102 meter høj, var der udsigt til Østkysten, men det disede vejr gjorde, at udsigten var begrænset. Hans Peter Johansen fortalte kort om områdets geologi før turen gik videre til den næste 106 meter høje ”bjergtop” i Pilegårds Mølle Plantage.

Her fortalte Hans Peter Johnsen om plantagens træer. Især de meget høje og flotte skovfyr, der er et oprindeligt dansk træ, blev omtalt. En gammel historie fortæller, at plantagens højeste træ blev af en tidligere ejer forhøjet med et par meter for at kunne få status som områdets højeste.

Derefter gik turen mod Grevsmose til turens tredje ”bjergtop” 106 meter høj og med udsigt til Rubjerg Knude Fyr. Turen blev afsluttet tilbage i Naturskolens lokaler, hvor Hans Peter Johansen fortalte om bygningens historie og Grybels Fonds rolle på stedet, mens den medbragte kaffe blev nydt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...