På drømmestudiet

0
Spejderleder Linette gik glad rundt på Spejdernes Lejr i Sønderborg. For hun har i nat fået det optagelsesbrev, hun drømte om. Og er kommet ind på ønskestudiet: Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. Privatfoto
Solen skinner ekstra i dag over Spejdernes Lejr i Sønderborg, hvor den 20-årige Linette Gaardbo Christensen hele ugen har været med som spejderleder for KFUM-spejderne.

Den gæve pige fra Brønderslev har her til morgen fået den gode nyhed, at hun ER blevet optaget på sit drømmestudie på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Linette har søgt om optagelse på finansbacheloruddannelsen. En professionsbachelor uddannelse, som tager 3,5 år og rummer fem måneders praktik. Netop praktikken tiltaler Linette, da den giver hende noget erhvervserfaring allerede under uddannelsen.

Nyuddannede finansbachelorer er meget efterspurgte til trainee stillinger hos banker og sparekasser i det sydjyske.

Og Linette kan godt se sig selv som fremtidig bankmedarbejder i en erhvervsafdeling. Men hun drømmer også om en ledende stilling i en økonomiafdeling i en privat virksomhed. Ambitionerne fejler altså bestemt ikke noget.

Jeg har valgt finansbachelor, fordi jeg er ambitiøs og perfektionistisk. Her får jeg en professionsbacheloruddannelse, som er en færdig uddannelse. Hvis jeg fik en bachelor på universitetet, så ville det ligge i kortene, at jeg skulle læse videre til kandidat, siger Linette som satsede så meget på at komme ind på IBA, at hun allerede for en måned siden rykkede teltpælene op i Brønderslev og flyttede sydpå til en lejlighed i Kolding.

Hun havde dog først overvejet at læse erhvervsøkonomi på et universitet, men droppede det på grund af undervisningsformen:

Jeg kommer let til at føle mig stresset og frygter, at jeg på universitetet ville komme til at stå meget alene med studiet og bare gå til forelæsninger. På et erhvervsakademi får jeg klasseundervisning, gruppearbejde og praktik. Det er meget mere mig.

Næste skridt var at snuse mere til uddannelsen med en studiepraktik på erhvervsakademiet i Aarhus.

Men da mange af mine venner bor i Vejle, blev jeg nysgerrig efter at besøge IBA i Kolding. Så jeg tog til Åbent Hus og blev her overbevist om, at det var det helt rigtige sted for mig. Underviserne virkede meget imødekommende og fik mig til at føle mig helt tryg ved, at de nok skulle hjælpe mig igennem studiet. Selv om jeg har en tendens til at presse mig selv til det yderste, siger Linette fra Spejdernes lejr i Sønderborg.

Den 20-årige pige fra Brønderslev har læst en HHX og har altid været glad for tal. Og for børn. Så hun var tidligere i tvivl om, hvorvidt hun skulle blive pædagog og bruge sit gode tag på børn fra mange år som spejderleder. Men den tvivl blev manet til jorden, da hun arbejdede som pædagogmedhjælper i en børnehave i tre måneder.

Herefter blev Linette enig med sig selv om, at hun gerne ville arbejde professionelt med tal og så nyde børnene i sin fritids som spejder. Ligesom hun gør frem til på søndag på Spejdernes Lejr 2017.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close