Fokus på madspild

0
Arkivfoto: Bente Schjødt.
Daglig leder Bente Schjødt fra Nordjysk Fødevareoverskud besøger klimaudstillingen i Ravnstrup søndag 18. juni kl. 17, hvor hun vil fortælle om madspild set med en organisations øjne, der fokuserer på bæredygtighed og social ansvarlighed.

Hver uge kører Nordjysk Fødevareoverskud rundt og henter gode spiselige fødevarer hos grossister og detailhandlende før det havner som madaffald. Fødevarerne fordeles til sociale organisationer, asylcentre, samt socialt udsatte familier og enkeltpersoner i Nordjylland.

Peter Larsen fra Vendsyssel Energi- og Miljøforening oplyser, at udover madspild hos grossister og detailhandel, smider hver dansker årligt 47 kilo mad væk af deres indkøb. Hver fjerde kg af det mad der havner i skraldespanden er kødprodukter. Vi har regnet os frem til, at danskerens klimabelastning ved madspild svarer til at hver dansker køre ca. 2000 kilometer i bil.

Bente Schjødt vil komme gode råd til, hvordan vi kan nedbringe vores eget madspild.

Derudover påvirker fødevareproduktion klimaet og skaber en række miljøproblemer verden over i form af udpint jord, skovrydning og udbredelsen af sprøjtegifte.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close