Æbler på mange måder

0
Æblekage er oplagt, når der er æblets dag. Foto: Christian Nørgård
Æblet var i høj grad i fokus, da naturvejlederne holdt æblets dag i Naturskolen i Lunken.

De godt 40 fremmødte medbragte bæreposer og kasser med æbler. Børnene gik med stor iver i gang med at skære æblerne rene, og sende dem videre i naturvejledernes medbragte maskineri.

Æblerne blev forvandlet til grød og sendt videre til presseren. Der blev sat tryk på, og ud flød det lækreste æblemost i rigelige mængder. Der blev smagt og diskuteret livligt. Smagte mosten af de røde æbler bedre end af de grønne? De ca. 40 liter most blev fyldt på flasker, som deltagerne tog med hjem.

Ved bålet blev der udhulet æbler, der blev fyldt med marcipan, lidt chokolade og hakkede mandler og til sidst endnu et stykke marcipan. Æblerne blev pakket ind i folie og anbragt i gløderne. De varme æbler var en yderst delikat spise at nyde en efterårsdag i skoven.

Arrangementet sluttede i Naturskolens lokale, hvor der var tændt op i brændeovnen. Den medbragte kaffe blev nydt sammen med en gigantisk æblekage, der efter naturvejledernes mening måtte være kommunens største.

Derefter drog store som små hjem med flasker med liflig æblemost, alle en god oplevelse rigere for de smås vedkommende med en bedre forståelse, af hvor vores mad og drikkevarer kommer fra.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close